0sm89juzc4wj6vbr135qt7p7ntp3r4

KOHTI VÄHÄHIILISTÄ TULEVAISUUTTA: NYT ON PUUN AIKA

Kansainvälinen puumanifesti julki ennen Glasgow’n ilmastokokousta

 

YHTEINEN LEHDISTÖTIEDOTE

Lontoossa julkistetaan YK:n Glasgow’n ilmastonmuutoskonferenssin kynnyksellä torstaina 28.10.2021 kansainvälinen puumanifesti – International Wood Manifesto. Tarkoituksena on perustella poliittisille päättäjille, miksi puun käyttöä kannattaa merkittävästi lisätä nykyisestä sekä uudisrakennus- että perusparannushankkeissa. Ilmastoromahduksen estämiseen tähtäävä manifesti on Euroopan, Kanadan, Yhdysvaltojen, Uuden-Seelannin ja Australian puutuoteteollisuuden yhteinen hanke. 

Manifestia kommentoi eurooppalaisen puutuoteteollisuuden järjestön CEI-Bois’n puheenjohtaja Sampsa Auvinen: ”Puu on ainoa kestävän kehityksen mukainen rakennusmateriaali, joka kasvaa kaikkialla maailmassa ja jonka avulla rakennettua ympäristöä voidaan muokata merkittävästi vähähiilisemmäksi nykyisten liiketoimintamallien ja käytössä olevien teknologioiden pohjalta. Se toimii maaseudulla hiilinieluna ja kaupungissa hiilivarastona”.

Eurooppalaisen sahateollisuuden etujärjestön EOS:n johtaja Herbert Joebstl lisää: ”Puu on todettu lukuisissa elinkaariarvioinneissa ympäristöystävälliseksi vaihtoehdoksi verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin, koska sen tuotanto on vähemmän hiili-intensiivistä ja se sitoo hiiltä pitkäksi aikaa. Puurakentaminen on osa kestävän metsäteollisuuden kasvustrategiaa ja auttaa rakennusalaa pienentämään hiilijalanjälkeään.”

Australialaisen puutuotejärjestö AFPA:n toimitusjohtaja Ross Hampton toteaa: ”YK:n tekemät tutkimukset ovat osoittaneet, että kestävästi hoidetuista metsistä hankittu puu on vaikutukseltaan merkittävin vähähiilisyyden toteutumisen kannalta.”

”Tehokkain ja kestävin tapa hillitä ilmastonmuutosta on noudattaa vastuullista metsänhoitostrategiaa, jonka tavoitteena on ylläpitää tai kasvattaa metsien hiilivarastoja ja samalla varmistaa, että metsät tuottavat vuosittain kestävän määrän puuta, kuitua tai energiaa.”  IPCC:n neljäs arviointiraportti.

Puumanifesti julkistetaan 28.10.2021 klo 11.45 Ison-Britannian aikaa Royal Institute for British Architecturessa osana laajempaa, rakennettua ympäristöä käsittelevää kokousta, jossa on mukana Architects Declare ‑liike. Manifestin julkistaa kansainvälisesti johtava puurakentamisen arkkitehti Andrew Waugh. 

 

Lisätietoja antaa: Paul Brannen, Director of Public Affairs, CEI-Bois & EOS  +44 (0) 787 856 5406.

Share This