0sm89juzc4wj6vbr135qt7p7ntp3r4

KONTIOTUOTE OY JA OY HAKA-WOOD AB VUODENVAIHTEESSA SAHATEOLLISUUS RY:N JÄSENIKSI

 

Kontiotuote Oy on maailman suurin hirsitalovalmistaja. Kontion hirsirakennuksia, -taloja ja -huviloita sekä muita hirsirakennuksia valmistetaan suomalaisesta korkealaatuisesta mäntytukista yhtiön tehtaalla Pudasjärvellä. Kontiotuote on alan ainoa yritys, jonka hallussa on koko tuotantoketju tukista valmiiksi rakennukseksi. ”Olemme kestävän kehityksen ytimessä ja hirsitaloa ympäristöystävällisempää tuotetta saa hakea. Tuotamme asiakkaillemme viihtyisiä sekä terveellisiä rakennuksia, jotka sitovat hiiltä useita satoja vuosia.” Kontiotuotteen toimitusjohtaja Mika Rytky toteaa. ”Liittymällä Sahateollisuus Ry:n jäseneksi haluamme osaltamme vahvistaa suomalaisen ilmastoystävällisen sahateollisuuden ja hiilineutraalin hirsirakentamisen asemaa rakentamisen arvoketjussa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.”

Oy Haka-Wood Ab on vuonna 1962 perustettu yritys, jonka päätuote on koivusahatavara. Yritys sijaitsee Viitasaarella, Keski-Suomessa keskellä maailman parhaimpia koivuvarantoja. Haka-Woodin asiakkaita ovat huonekaluteollisuuden yritykset niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Sahatavaran lisäksi yritys tarjoaa asiakkailleen myös pitemmälle jalostettuja koivuaihioita. ”Korkealaatuisen koivun jalostaminen vastaa metsätalouden ja markkinoiden muutoksiin. Metsien sekapuustoisuuden ja lehtipuiden osuuden kasvattaminen tarjoaa jalostusmahdollisuuksia myös pidemmällä tähtäimellä ja kansainvälisestä kilpailusta huolimatta suomalaisille korkealaatuisille, kestävistä lähteistä peräisin oleville koivutuotteille löytyy kysyntää niin kotimaasta kuin vientimarkkinoilta”,  toteaa Haka-Woodin toimitusjohtaja Tuomo Saarisilta.

Sahateollisuus on merkittävää kotimaista vientiteollisuutta, jonka tulevaisuuden näkymät ovat valoisat. Sahateollisuuden tuotteiden hiilikädenjälki on pieni ja ne sitovat hiiltä jopa satoja vuosia. ”Sahateollisuuden ääni on tärkeä saada kuuluviin alan toimintaedellytysten turvaamiseksi. Olemme hyvin iloisia kasvavasta jäsenmäärästämme.” Sahateollisuus Ry:n toimitusjohtaja Kai Merivuori sanoo.

 

Kontiotuote Oy:n kotisivut

Haka-Woodin kotisivut

Share This