0sm89juzc4wj6vbr135qt7p7ntp3r4

Hiilikädenjälki ja
puun käytön lisääminen

HIILIKÄDENJÄLKI JA PUUN KÄYTÖN LISÄÄMINEN

Hiilikädenjäljellä tarkoitetaan tuotteen myönteisiä ilmastovaikutuksia. Sahatavaran tapauksessa kyse on sahatavaran käyttäjän päästövähennyspotentiaalista. Sahatavaran ilmastohyödyt ovat kiistattomat. Sahateollisuuden 12-13 miljoonan kuution vuosittaisella tuotantomäärällä sahatavaraan sitoutuu yli  9 miljoonaa tonnia hiilidioksidia vuodessa. Tämä on yli 20 kertaa enemmän, kuin tuotantoketjun aiheuttamat päästöt.


Pitkäikäisinä hiilivarastoina toimivien tuotteiden käyttö maksimoi puun ilmastohyödyt. Puulla kannattaa korvata sellaisia tuotteita, joiden ilmastovaikutukset ovat negatiivisia. Esimerkiksi puun käyttäminen rakennusmateriaalina pienentää rakennuksen hiilijalanjälkeä merkittävästi jo rakennusaikana. Ilmastonäkökulmasta on myös järkevää ohjata tuotantoa mahdollisimman pitkäaikaisen hiilivaraston tuotteisiin.

yhteystiedot

+358 20 779 0960

info@sahateollisuus.com

Säästöpankinranta 4 C 24, 00530 HELSINKI

Suomalaisen sahateollisuuden etujärjestö

Sahateollisuus ry edistää jäsenyhtiöidensä liiketoimintaa näiden etuja valvomalla.  Yhdistyksen jäsenistö koostuu n. 30:stä eri puolilla maata toimivasta yrityksestä. Lähes kaikki jäsenemme ovat kasvollisia perheyrityksiä.