0sm89juzc4wj6vbr135qt7p7ntp3r4

Jäsenyritykset

Sahateollisuus ry:ssä on yli 30 jäsenyhtiötä, joiden osuus Suomen sahatavaran
tuotannosta on noin puolet.

FM Timber Oy

FM Timber Oy on Keski-Suomessa sijaitseva, yksityisessä omistuksessa oleva saha –konserni. Tuotteitamme ovat laadukas kuusi- ja mäntysahatavara. 

HASA

HASA on moderni sahayhtiö, jolla on tuotantolaitokset Haapajärvellä, Haapavedellä sekä Eskolassa. Mäntyä ja kuusta on sahattu Haapajärvellä jo yli 100 vuotta.

Haka-Wood

Haka-Wood on Euroopan suurin ja kokenein koivusaha, olemme sahanneet Viitasaarella koivua jo 60 vuotta. Tuotamme huippulaatuista koivusahatavaraa huonekaluteollisuudelle ympäri maailmaa.

Iisveden Metsä Oy

Asiakaslähtöiseen tuotantoon erikoistunut Iisveden Metsä on toiminut Iisveden Jauholahden rannalla vuodesta 1924. Tuotamme vuosittain  noin 100.000 m3 kuusisahatavaraa. 

Isojoen Saha Oy

Olemme pohjalainen perheyritys, joka yhdistää puun sahauksessa vankan kokemuksen ja uusimman osaamisen. Sahaamme sekä mäntyä että kuusta.

Jet-Puu Oy

Jet-Puu on erikoistunut palvelemaan kotimaisen talo- ja rakennusteollisuuden tarpeita. Sahauksen lisäksi yhtiö jatkojalostaa suurimman osan tuotannostaan.

JPJ-Wood Oy

JPJ-Wood Oy tuottaa kuusi- ja mäntysahatavaraa Pirkanmaalla. Toimitamme asiakkaan toivomia pituuksia ja kokoja, kuivausasteen ja sahausmenetelmän mukaan.

Junnikkala Oy

Junnikkala Oy jalostaa pohjoissuomalaista tukkipuuta maailman vaativille markkinoille. Olemme yksi Suomen suurimmista ja maailman moderneimmista sahalaitoksista. 

Kampin Saha Ky

Kampin Sahan tuotannosta noin puolet menee vientiin. Sahan vahvuuksia ovat pitkät asiakassuhteet ja laadukas sahatavara sekä toimitusvarmuus.

Keitele Timber Oy

Keitele Timber valmistaa tiheäsyisestä havupuusta korkealaatuisia tuotteita noin 30 maahan. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat keskellä Suomea. Tuotannosta noin 60 % on kuusta ja 40 % mäntyä.

Kinnaskoski Oy

Vuonna 1971 perustetun Kinnaskoski Oy:n vuosituotanto on 55 000 m3 kuusisahatavaraa, josta 80 % menee vientiin. Asiakkaat ovat pääosin teollisia loppukäyttäjiä.

Koskisen Oyj

Yli puolet Koskisen Oyj:n valmistamista tuotteista menee vientiin, noin 70 eri maahan. Oma puunhankinta vastaa raaka-ainehuollostamme.

Kouvolan Saha Oy

Kouvolan Saha Oy tuottaa saha- ja höylätavaraa niin vientiin kuin kotimaahan. Höylätuotteita ovat raakapontti ja ulkovuorilaudat, jotka voidaan haluttaessa myös maalata valmiiksi.

Kuhmo Oy

Kuhmo Oy toimittaa tuotteitaan kotimaan lisäksi yli 20 eri vientimaahan. Vuosituotantomme on noin 370 000 kuutiometriä mänty- ja kuusisahatavaraa. (80% mänty ja 20% kuusi)

Lapuan Saha Oy

Lapuan Saha Oy tuottaa 75 000 m3 korkealaatuista kuusi- ja mäntysahatavaraa. Asiakasräätälöityjä tuotteita toimitetaan mm. lattia- ja paneliraaka-aineeksi. 

Luopajärven Saha Oy

Luopajärven Saha on sahannut
puutavaraa jo reilusti yli vuosisadan. Saha tuottaa laadukasta havupuutavaraa sekä koti- että ulkomaan markkinoille.

Luvian Saha Oy

Yksi Suomen suurimmista ja vakavaraisimmista puunjalostajista. Vuodesta 1976 asti olemme uskoneet ammattitaitoisesti käsitellyn puun kysyntään.

Mäntsälän Saha Oy

Mäntsälän Sahan joustava tuotanto mahdollistaa höylätavaran valmistamisen asiakkaiden  toiveiden mukaisesti. Viennin osuus on yli n. 60% liikevaihdosta. 

Misawa Homes of Finland

Misawa Homes of Finland Oy on perustettu 1994. Omistus on 96 %:sti Japanissa. Saha toimii Mikkelissä ja työllistää n. 35 työntekijää. Sahan tuotanto menee 100 %:sti osakkeenomistajille.

Multian Saha Oy

Multian kuusisahatavaran korkea laatu lähtee luonnosta. Jalostamme luonnon vihreää kultaa ammattitaidolla ja kunnioituksella yli 65 vuoden kokemuksella.

Orasko Oy

Orasko toimittaa asiakkaan tarpeiden mukaista mänty- ja kuusisahatavaraa Eurooppaan, Lähi-itään, Aasiaan ja Pohjois-Afrikkaan. Oraskolla on oma sahatavaran tuotantolaitos Utajärvellä.

Pantsarin Saha Oy

Pantsarin Saha valmistaa vuosittain noin 12 000 m3 höylättyjä ja kyllästettyjä tuotteita Pohjois-Suomen hitaasti kasvaneesta, vähäoksaisesta ja tiheäsyisestä männystä.

Pölkky Oy

Pölkky Oy on Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja. Tuotannostamme 80 % on mäntyä ja 20 % kuusta. Oulussa Pölkyllä on painekyllästyslaitos.

Sahakuutio Oy

Sahakuutio Oy tuottaa vuosittain n. 65 000 m3 sahatavaraa (kuusi 55 %, mänty 45 %). Tuotanto on keskittynyt pienläpimittaisen mänty- ja kuusiraaka-aineen sahaukseen ja kuivaukseen. 

Södra Wood Finland Oy

Södra Wood Finland Oy  ruotsalaisen Södra:n omistama sahalaitos. Toimitamme päämarkkina-alueelle Iso-Britanniaan ja Irlantiin koneellisesti lujuuslajiteltua sahatavaraa. 

Veljekset Vaara Oy

Veljekset Vaara Oy:n pääasiakkaita ovat taloteollisuus, hirsitaloteollisuus, vientiasiakkaat ja puutavaran jälleenmyyjät. Päätuote on pohja- ja välimaalatut ulkoverhoustuotteet.

Versowood Oy

Versowood Group valmistaa noin 1,3 miljoonaa m3 kuusi-ja mäntysahatavaraa.  Valmistamme myös liimapuuta, puupakkauksia, infarakentamisen tuotteita sekä energiatuotteitaa.

Westas Oy

Westas Group on yksi Suomen suurimmista yksityisistä puunjalostusyhtiöistä. Konsernin sahat tuottavat vuodessa yhteensä noin 380 000 m3 kuusi- ja mäntysahatavaraa.

Ålands Skogsindustrier Ab

Ålands Skogsindustrier Ab currently operates two sawmills, one in Godby and one in Önningeby. At Godby there is also a woodchippingmill for cellulose. 

Jäsenyritykset kartalla

Oheisesta kartasta löydät jäsenyrityksemme sijainnit Suomen kartalta.

yhteystiedot

info@sahateollisuus.com

Säästöpankinranta 4 C 24, 00530 HELSINKI

Suomalaisen sahateollisuuden etujärjestö

Sahateollisuus ry edistää jäsenyhtiöidensä liiketoimintaa näiden etuja valvomalla.  Yhdistyksen jäsenistö koostuu n. 30:stä eri puolilla maata toimivasta yrityksestä. Lähes kaikki jäsenemme ovat kasvollisia perheyrityksiä.