0sm89juzc4wj6vbr135qt7p7ntp3r4

Suomi tarvitsee sahoja

Arvoisa päättäjä. Metsät ja niihin perustuva teollisuus ovat monipuolinen ja tärkeä hyvinvoinnin lähde Suomessa. Tältä sivulta löydät faktoja suomalaisesta sahateollisuudesta päätöksenteon ja asiakeskustelun tueksi sekä toimialan painotuksia tulevia hallitusneuvotteluita silmällä pitäen.

Mikäli tarvitset lisätietoa, tarjoamme sitä mielellämme.

”Sahateollisuus toimii globaalilla markkinalla, minkä vuoksi alan kansainvälinen kilpailukyky on edellytys toimialan menestykselle ja alueiden elinvoimalle.”

– Kai Merivuori

Tervetuloa vaikuttajaverkosto-kiertueelle

Sahateollisuus ry järjestää syksyllä 2022 yhdessä jäsensahojensa kanssa koko maan kattavan vaikuttajakiertueen. 

Kutsumme mukaan keskeisiä alueellisia päättäjiä, kansanedustajia, eduskuntavaalien kärkiehdokkaita sekä median edustajia keskustelemaan sahateollisuuden merkityksestä osana aluetaloutta, suomalaisen teollisuuden toimintaedellytyksistä sekä suomalaisesta metsien käytöstä.

Tilaisuudessa on ohjelmassa keskustelua ajankohtaisista aiheista sekä sahakierros. 

 

Kymenlaakson ja Helsingin päättäjät koolla Haminassa

Kymenlaakson ja Helsingin päättäjät koolla Haminassa

KYMENLAAKSON JA HELSINGIN PÄÄTTÄJÄT KOOLLA HAMINASSA Sahojen Vaikuttajaverkosto –kiertueen toiseksi viimeistä tapahtumapäivää vietettiin Haminassa Södran sahalla, johon saapui monilukuinen joukko alueen päättäjiä ja vaikuttajia. Sosiaalidemokraattien kansanedustaja...

Saha soikoon – Multian Saha Oy 70 vuotta

Saha soikoon – Multian Saha Oy 70 vuotta

SAHA SOIKOON - MULTIAN SAHA OY 70 VUOTTA   Sahojen Vaikuttajaverkosto-kiertue kokoontui Multialle perjantaina 4.11.2022. Samana päivänä Multian Saha Oy järjesti avoimet ovet yrityksen 70-vuotisjuhlan kunniaksi. Avointen ovien päivä sahakierroksineen houkutti...

Kiertueaikataulu 2022

19.8. Kuhmo Oy
5.9.   Koskisen Oy
12.9. JPJ Wood Oy & Kinnaskoski
19.9. Isojoen saha Oy
23.9. Versowood, Vierumäki
10.10. Keitele
17.10. Westas & Luvian Saha
24.10. Iisveden Metsä Oy
4.11. Multian Saha Oy
14.11. Södra

#MELKOVAIKUTTAVAA

 

Sahatavara on Suomen neljänneksi suurin vientiartikkeli ja sahateollisuuden rooli yhteiskunnallisen hyvinvoinnin luojana on huomattava. Sahalaitokset sijaitsevat usein pienillä paikkakunnilla ja niiden alueellinen sekä paikallinen merkitys on suuri, tuovathan sahat työtä ja toimeentuloa sijaintipaikkakunnilleen. Useimmat itsenäiset sahat ovat perheyrityksiä, jotka ovat sitoutuneet toimimaan Suomessa nyt ja tulevaisuudessa. 

Monesta muusta teollisuuden alasta poiketen sahateollisuuden tuotteiden hiilijalanjälki on pieni. Itse tuotantoprosessi on vähähiilinen ja siinä syntyvät tuotteet sitovat hiiltä toimien pitkäikäisinä hiilivarastoina. Muun muassa näiden tekijöiden vuoksi sahateollisuuden toimintaedellytysten turvaaminen on päättäjien yhteinen asia.

Sahateollisuuden viestit päättäjille

1. Tuukkipuun saatavuus on kotimaisen ja EU-tason päätöksenteossa turvattava, jotta sahateollisuudelle taataan toimintaedellytykset ja varmistetaan sen yhteiskunnalle tuottamaa arvonlisä.

2. Raskaan liikenteen ja merenkulun kasvavat logistiikkakustannukset, tieverkon rapautuminen sekä väylämaksut vaarantavat kansainvälistä kilpailukykyä.

3. Puupohjaisen energian ja sahan sivutuotteiden rooli yhteiskunnassa on tunnistettava. Suomen energiahuollon omavaraisuus sekä metsien terveys ja kasvukunto tulee turvata sallimalla puupohjaisen energian käyttö jatkossakin.

Miten sinä voit vaikuttaa?

  • Tue aloitteita, joilla pyritään turvaamaan
    järeän puun saatavuutta.
  • Anna ääni ammattidieselin / ammattibiodieselin käyttöönotolle. 

  • Puolusta puupohjaisen energian asemaa osana kotimaista energiantuotantoa ja
    -omavaraisuutta.

Vaikuttajapäivä Pikku-Finlandiassa 29.11.2022

Pikku-Finlandian Vaikuttajapäivä huipentaa syksyn 2022 Sahojen Vaikuttajaverkosto-kiertueen.

OHJELMA

14.00 Tilaisuuden avaus; Tino Aalto, toimitusjohtaja, Sahateollisuus ry

14.15 Puheenvuoro taloustilanteesta ja kilpailukyvystä; Sanna Kurronen, vanhempi ekonomisti, Suomen Pankki

14.30 Sahateollisuuden yritysten tilanne ja näkymät; Tommi Sneck, hallituksen puheenjohtaja, Sahateollisuus ry

14.45 Vientiteollisuuden logistiikan ja liikenteen tulevaisuuden näkymät; Minna Kivimäki, kansliapäällikkö, Liikenne- ja viestintäministeriö

15.00 Vihreä siirtymä; Juhani Damski, kansliapäällikkö, Ympäristöministeriö

15.15 Eduskuntaryhmien johtajat paneelissa – metsäpolitiikan tulevaisuuden linjat; Antti Lindtman (sd.), Lulu Ranne (ps.), Kai Mykkänen (kok.) ja Eeva Kalli (kesk.) 

15.50 Tilaisuuden yhteenveto; Kai Merivuori, metsänhoitaja, Sahateollisuus ry

16.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden osallistujamäärä on rajattu, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

yhteystiedot

+358 20 779 0960

info@sahateollisuus.com

Säästöpankinranta 4 C 24, 00530 HELSINKI

Suomalaisen sahateollisuuden etujärjestö

Sahateollisuus ry edistää jäsenyhtiöidensä liiketoimintaa näiden etuja valvomalla.  Yhdistyksen jäsenistö koostuu n. 30:stä eri puolilla maata toimivasta yrityksestä. Lähes kaikki jäsenemme ovat kasvollisia perheyrityksiä.